همواره خرید صفحهی کابینت آشپزخانه ازجمله مهمترین المانها در زیبایی خانه بهحساب میاد و طبیعتاً انتخاب بین صفحه کابینت کورین و کوارتز در روند طراحی میتونه برای خیلی از علاقهمندان مهم باشه. درواقع با دونستن تفاوت بین این دو المان میشه یک انتخاب عالی رو رقم زد. جدا از این مسئله احتمالاً برای شما هم این مسئله پیش اومده که از خودتون بپرسید کورین بهتر است یا کوارتز؟ و یا اینکه اصلاً تفاوت کورین و کوارتز در چیه؟
برای پاسخ دادن به این سؤالات باید در نظر گرفت که بهصورت کلی نمیشه نظر قطعی در مورد بهتر بودن یکی نسبت به دیگری ارائه کرد اما میشه با یک دید جامع دربارهی هر کدوم حرف زد. این مقاله به همین جهت آماده شده تا به شما دیدی منصفانه نسبت به تفاوتهای کوارتز و کورین بده، پس با ما همراه باشید.
سنگ مصنوعی کورین چیست؟
سطوح يكپارچه کورین، پوششهاي آکریلیکیاند که صد در صد صيقلي (بدون هیچگونه منفذ سطحي) شدن. در سال ۱۹۶۷ بود که آقایی به نام دوپونت سنگ کورین رو ابداع کرد و خیلی زود و بهطور فزایندهای محبوب شد. ازجمله عمده مصارف سنگ مصنوعی کورین در صفحه روی کابینتها، دیوار پوشها، سرویسهای بهداشتی و … است. همچنین در مکانهای تجاری همانند مراکز بهداشتی درمانی، آزمایشگاهها، هتلها، بانکها و … نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: قیمت کورین در بازار ایران
مزایای سنگ کورین
- همدستی و یکپارچگی سنگ کورین در همهی محلهای اتصال
- مقاومت مناسب در برابر تغییرات دما بهطوری که با تغییر دما دچار شوک حرارتی نمیشه.
- دارای خواص ضد لک، ضد آب و آنتی باکتریال
- قابلیت ترمیم و تعمیر دائمی و جلا پذیری راحت
- مقاومت مناسب در برابر استفاده از مواد شوینده
- قابلیت طراحی و فرم پذیری آسان و راحت
- طول عمر این نوع سنگ معمولاً بالاست
- برش و نگهداری سنگ کورین راحت است
- تنوع رنگ و طرح زیادی دارد
- بهطور کلی سنگ کورین از نظر قیمتی ارزانتر از کوارتز و گرانیت در بازاره
معایب سنگ کورین
- تغییر رنگ سنگ به خاطر حرارت مستقیم و استفاده از مواد شیمیایی اسیدی یا بازی
- کم شدن شفافیت به مرور زمان و مقاومت کم نسبت به خط و خش
سنگ مصنوعی کوارتز چیست؟
دربارهی سنگ مصنوعی کوارتز باید گفت که ماده اصلی تشکیلدهنده این نوع سنگ سیلیسه. سیلیس جزو سختترین و مقاومترین مواد طبیعیه که درجه سختی آن 7 است (درجه سختی الماس 9 است). درواقع سیلیس بهصورت پودر دانهبندی شده و همراه با نوعی رزین مخصوص طی فرآیندی خاص تولید و تبدیل به سنگی یکپارچه میشه. در چنین فرایندی چیزی که به دست میآید سنگ مصنوعی کوارتز است.
مزایای سنگ کوارتز
- دارای رنگ و بافتی ثابت بهطوری که بهمرور زمان دچار تغییرات اساسی نمیشه.
- مقاومت نسبتاً بالا نسبت به سایش، خراشیدگی و استفاده از اسید داره.
- در برابر رشد باکتریها مقاومه
- تنوع رنگ و زیبایی ظاهری کوارتز بالاست
- ثبات رنگ و دوام بسیار بالایی داره
- در برابر ترکخوردگی و شکستن حسابی مقاومه
- ضد خط و خشه
- عدم جرمگیری و نظافت آسان کوارتز
- در برابر حرارت و آتشسوزی حسابی مقاومه
بیشتر بخوانید: کابینت های کورین
مقایسه سنگ مصنوعی کورین با کوارتز
اما مهمترین سؤالی که در طول مقاله با آن مواجه بودیم اینه که بالاخره کدام نوع سنگ میتونه به بهترین انتخاب بدل بشه؟ بنابراین برای پاسخ به این سؤال ما یک روند مقایسهای را به شما ارائه میدیم.
۱. قابلیت نصب آسون
در کوارتز به دلیل استحکام بالا ، برش و ترمیم بهسختی انجام میشه و طبیعتاً برای عوامل نصب که ابزارهای پیشرفته دارن سختی در برش کمتر حس میشه ولی خب این مسئله وجود داره! بنابراین از دیدگاه نصب آسان کورین خوش نصب تر از کوارتز است.
۲. وزن
بهتر بدونید که در هر دو سنگ کورین و کوارتز حملونقل اسلب بهصورت یک نفرِ کار راحتی نیست و در کارگاههای پیشرفته کوارتز از جرثقیل سقفی برای حمل و نقل صفحات کوارتز استفاده میشود؛ اما بهطور کلی کورین کم وزنتر از کوارتز در مقایسه با هم بهحساب میاد.
۳. انعطافپذیری
سنگ کورین ازنظر خمش پذیری و انعطاف قابلیت بیشتری داره، این در حالیِ که در سنگ کوارتز با استفاده از دوتا دستگاه سی ان سی و واترجت برش منحنی روی سطح سنگ میزنن. در نتیجه قابلیت خمپذیری و ایجاد طرحهای خاص یک تفاوت کورین و کوارتز محسوب میشه که باز هم کورین رو جلوتر قرار میده.
۴. وجود درز و خلل در اتصالات
عدم وجود درز در اتصالات به این معنیه که کنارهها و روی صفحه سنگ به هم پیوسته هستند و هیچ فاصلهای بین اونها وجود نداره. در کورین از چسب مخصوص برای پوشاندن درزها استفاده میشود و به کمک ساب زدن درز کاملاً محو میشود. این درحالیه که در کوارتز عمل درزگیری نسبتاً مشکله و به مهارت نصاب در کارش برمیگرده. در کوارتز اگر برشها توسط دستگاههای پیشرفته صورت پذیرد و بهصورت فارسیبر شوند، عدم وجود درز در کوارتز رو شاهدیم و در غیر این صورت مطمئناً درز نمایانه. پس یک تفاوت کورین و کوارتز در پوشاندن درزها هست که هر دو تقریباً در یک سطح هستند با این تفاوت که این عملیات برای کورین راحت تره.
۵. تعمیر و ترمیم راحت
سنگ کوارتز به دلیل وزن بالا و عدم امکان ترمیم در محل، ترمیم دشوارتری داره، ولی این در حالیه که در کل سنگ کوارتز کمتر دچار خط و شکستگی می شه. ولی بهطور کلی کورین سنگ خوش تعمیرتریه.
۶. تحمل فشار و وزن زیاد
از اونجایی که سنگ مصنوعی کوارتز جزو دسته سنگهای خیلی سخت بهحساب میاد، طبیعیه که فشار و بار بیشتری رو هم میتونه تحمل کنه؛ بنابراین در این ویژگی سنگ کوارتز بهتر از کورین عمل میکنه.
۷. قابلیت خط و خشپذیری
خشپذیری در هر نوع سنگی وجود دارد و بستگی به عمق و ضخامت خش داره. این در حالیه که بهتره سنگ کورین رو در محلهایی که احتمال خش بالاست استفاده نکنید اما در صورت خش برداری هم با یک ساب ساده، اصلاح و مثل روز اول میشه. درواقع کورین نسبت به خش و خط حساسیت کمتری داره.
۸. تنوع طرح و رنگ
هر دو سنگ کورین و کوارتز به دلیل مصنوعی بودن تنوع رنگ و طرح بالایی دارن و جالبه بدونید که در تولیدات داخل ، تنوع بیشتری نسبت به محصولات خارجی وجود داره، چراکه شما میتونید طرح مورد نظرتون رو بنا بر سلیقه شخصی سفارش بدید؛ بنابراین هر دو این سنگها متنوع و زیبا اند.
۹. قابلیت برش و حکاکی روی سنگ
سنگ کورین به دلیل ساختار مولکولی نرمتری که نسبت به کوارتز سخت داره برای برش و حکاکی مناسب تره. درواقع سنگ کوارتز تنها بهوسیله ماشینآلات و تیغههای پیشرفته قابل برشه، بنابراین نمیشه گفت این موضوع جز معایب کوارتز محسوب نمیشه و دردسر نداره.
همچنین مشاهده کنید: لیست قیمت به روز صفحات کورین
۱۰. ضد رطوبت بودن
هم کوارتز و هم سنگ کورین از مقاومت خوبی نسبت به رطوبت و آب برخوردارن.
۱۱. قیمت و ارزش خرید
بهطور معمول قیمت سنگ کورین پایینتر از قیمت سنگ کوارتز میباشد، مگر در مواردی با طرح و رنگ خاص که در چنین حالتی احتمالاً اختلاف قیمتی وجود خواهد داشت.
سخن آخر
همانطور که در طول مقاله مطالعه کردید، هدف ما آشنایی کامل شما با این دو نوع سنگ مصنوعی و سپس مقایسهای کاملاً منصفانه بر روی ویژگیها و ارزش هر نوع سنگ بود که امیدواریم این مطالب مفید بوده و کارا بوده باشد.